Massagepraktijk Til

In balans door het leven

Blog

2018-11-19

Over-spannen, hoe te ontspannen

Over-spannen
Je hebt het predikaat “over-spannen” gekregen. Dit wil zeggen dat de balans tussen spanning en ont-spanning niet juist is. Stress is een natuurlijke toestand, die in geval van gevaar heel erg wenselijk is. Als er gevaar dreigt, wordt er adrenaline aangemaakt om te kunnen vluchten of vechten. Nadat het gevaar is geweken, kan het stress-niveau weer omlaag. Als je overspannen bent, ervaar je continue gevaar, waardoor er constant adrenaline wordt aangemaakt. Je kunt niet meer goed ont-spannen.

Hier een paar eenvoudige tips om te ontspannen:
Ademen:
Voel hoe je adem gaat. Hoe is die? Komt de adem diep in je buik of blijft hij hoog zitten? Adem je snel of langzaam? Als je gespannen bent is je adem wellicht hoog en snel. Om te ontspannen kun je bewust rustig gaan ademhalen.
Haal diep adem, zodanig dat je buik uitzet. Adem ook weer rustig uit, waarbij je de spanning los laat. Je uit-ademing mag twee keer zo lang duren als je in-ademing. Doe dit meerdere keren per dag heel bewust een minuutje. 

DSC00018.jpgWandelen/bewegen
Ga eens lekker naar buiten en wandel een half uurtje. Ik zelf vind het heel fijn om het bos in te gaan. Als je wandelen niet fijn vind, zoek dan een andere beweging, het liefst in de buitenlucht. Geniet van de buitenlucht, de natuur om je heen en de natuurlijke geluiden

Mobiele apparaten
Als je verslaaft bent aan je mobiele telefoon of tablet, ga dit dan afbouwen. Zet je telefoon op stil wat betreft berichten en whatsapp zodat je niet meer meteen hoeft te reageren. Leg je telefoon en/of tablet eens weg en ga iets doen wat je leuk vind.

Massage:
Laat je eens een ontspannende massage geven. Door een massage kom je weer terug in je lichaam en kun je het denken even loslaten.
Neem gerust contact met me op om een afspraak te maken

Als je er aan toe bent, stel je zelf dan de volgende vragen:
* waar bouw ik spanning mee op
* waar krijg ik energie van

Admin - 14:59:32 @ Algemeen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.